Vossenjacht

Op vrijdag 11 januari trapten we 2019 af met een gezamenlijke activiteit! Een spannende vossenjacht in het donker, locatie van deze activiteit was het centrum van Borne. Met het plein voor het gemeentehuis als uitvalsbasis kon het spel beginnen. Als doel van het spel was het belangrijk om alle attributen te verzamelen die de vossen bij zich droegen. Dit verschilde van damstenen tot pingpong ballen. De groepjes moesten ervoor zorgen dat ze alle attributen bij Marijke op het plein inleveren. Maar er is nog een addertje onder het gras.

De hoofdvos; Frank, een soldaat gewapend met waterpistolen, kan de groepjes ook te pakken krijgen. In dit geval wijst hij iemand uit het groepje aan die de attributen moet inleveren. Dus oppassen geblazen voor Frank!

Als eerst zijn de jongste leden aan de beurt. Zij vinden al snel vossen, die op hun beurt weer wegsnellen. Van een stratenveger tot een non en van een apres-skiër tot een boef. Allerlei rare vossen rennen door het dorp op de vlucht voor de leden. Na een kleine drie kwartier spelen komen ook de oudste leden in het spel. Groepjes rennen achter de vossen aan en gaan kris kras door Borne. De jongste leden rennen zo snel, dat de vossen erg moe worden en daarom een makkelijke prooi blijken voor de oudste groepen. Toch lukt het alle groepen om de attributen te bemachtigen! 

Al met al een gezellige en geslaagde avond!

Scroll naar boven